Connect with us

Hirdetés

technokrata

Friss infók az első 8 megapixeles LG mobilról

Kütyük

Friss infók az első 8 megapixeles LG mobilról

Hivatalos formában is megerősítést nyert, hogy hamarosan érkezik az LG profi kamerás új mobilja.

Történt ugyanis, hogy a dél-koreai gyártó weboldalán felbukkant az LG KC910 típusjelzésű készülék XML formátumú User Agent Profile állománya. Ebből a file-ból számos különböző adat kiderül, így például többek közt az is, hogy a készülék hátfalába szerelt 8 megapixeles kamerával maximum 3.264×2.448 pixeles felbontásban fotózhatunk. Ugyancsak innen lehet tudni, hogy a kijelző felbontása 400×240 pixel (WQVGA), vagyis a 800×480 pixelről (WVGA) szóló korábbi pletykák sajnos nem valós alapokra építkeztek.

Az LG várhatóan az idei német IFA szakkiállításon leplezi majd le első 8 megapixeles telefonját, mely a karácsonyi szezonban debütál majd a piacon. Az IFA 2008-at augusztus 29. és szeptember 3. között rendezik meg Berlinben.

Talán már mondanom sem kell, hogy a 8 megapixeles CMOS szenzor mellett egy nagyfényerejű xenon vakut helyez el az LG, ezenkívül pedig említést érdemel még a 720×480 pixeles (30 fps) maximális videófelbontás, az arcfelismerő funkció, illetve a képstabilizátor. Azt egyelőre nem tudni, hogy az alig 14 milliméter vastag LG KC910 pontosan milyen formával fog rendelkezni, az viszont biztos, hogy kezelőfelülete teljesen új lesz.

A megapixel háború tehát tovább folytatódik. Míg a Távol-Keleten már jó ideje kaphatók akár 10 megapixeles mobiltelefonok is, addig Európában jelenleg 5 megapixelnél tetőzik a mobilokba szerelt kamerák felbontása. Az 5 megapixeles határt elsőként a Sony Ericsson lépte át, amikoris június közepén bejelentette első 8 megapixeles telefonját, a kereskedelmi forgalomban valamikor az év végén debütáló Sony Ericsson C905-öt. Ezt követően a Samsung lépett, és júliusban bemutatta az ugyancsak 8 megapixeles i8510 INNOV8 készüléket, mely heteken belül már kapható is lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés