Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekord: a világ legkönnyebb mobilja

Kütyük

Rekord: a világ legkönnyebb mobilja

Igen nehéz lesz ennél könnyebb telefont készíteni!

A Guinness World Records jelentése szerint jelen pillanatban a ˝modu˝ a világ legkönnyebb mobiltelefonja: a parányi készülék tömege egész pontosan 40,1 gramm! Összehasonlításképp egy Nokia N95 120 grammot, egy Samsung J700 92 grammot, egy Sony Ericsson T280 pedig 82 grammot nyom a mérlegen.

Ezt persze tulajdonképpen nem is volt nehéz elérni, hiszen a modu ugyebár a világ első moduláris felépítésű mobiltelefonja. Magyarul ez azt jelenti, hogy van egy 72,1 milliméter hosszú, 37,6 milliméter széles és 7,8 milliméter vastag alapkészülékünk, mely csak egy egyszerű kijelzőt és néhány gombot visel magán, és ezt az alapmodult az éppen aktuális felhasználási körülményeknek megfelelően különböző kiegészítőkkel, úgynevezett jacket-ekkel vértezhetjük fel. Egy-egy ilyen jacket tartalmazhat például egy 8 megapixeles kamera modult, egy GPS navigációt, vagy éppen egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet.

A modu-t a februári Mobil Világ Kongresszuson jelentették be – a kereskedelmi forgalmazás valamikor idén év végén kezdődik majd meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés