Connect with us

technokrata

Szuper-vékony 5 megapixeles Sony Ericsson

Kütyük

Szuper-vékony 5 megapixeles Sony Ericsson

Tovább bővült a gyártó fotózásra kihegyezett Cyber-shot termékcsaládja – ezúttal kivételesen nem K-, hanem C-sorozatú mobilokkal.

Emlékezetes, hogy a Sony Ericsson 2007-ben jelentette be első 5 megapixeles telefonját, a K850i-t, mely 17 milliméteres vastagságával nem igazán sorolható az ultra-karcsú mobilok közé. A napokban zajló Mobil Világ Kongresszuson viszont bemutatkozott a vállalat első olyan készüléke, mely a nagyfelbontású kamerát szuper-vékony designnal kombinálja.

A Sony Ericsson C902 mindössze 10,5 milliméteres vastagsággal rendelkezik, melyhez egyébként 108 milliméteres hossz, 49 milliméteres szélesség, illetve 107 grammos tömeg társul. Amennyiben fényképezni szeretnénk, csupán félre kell húzni a lencsevédőt, és máris exponálhatunk. Az autofókuszos digitális fényképezőgép révén maximum 5 megapixeles (2.592×1.944 képpont) felvételek készíthetők. Ha a fényviszonyok nem éppen optimálisak, jó szolgálatot tehet a nagyteljesítményű vaku, ezenkívül pedig képstabilizátor és arcfelismerő funkciók is kerültek a kamerába.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) C902-ben egy az átlagnál némileg kisebb méretű, konkrétan 2 colos TFT kijelző található. A QVGA (320×240 pixel) felbontású és 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat) display érdekessége, hogy körülötte nyolc érintőgombot helyeztek el a fejlesztők, melyek jelentős mértékben megkönnyítik a használatot.

A GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s) adatátvitelt egyaránt támogató készülékben többek közt Bluetooth 2.0 (A2DP) kontroller, RDS-es sztereó FM rádió, TrackID funkció és MP3/AAC zenelejátszó is van. A fekete és vörös színváltozatokban érkező, és a második negyedévtől kapható Sony Ericsson C902 belső memóriájában 160 MB adat tárolható el, ezenkívül pedig Memory Stick Micro (M2) memóriakártyákat is kezel a telefon. (A gyártó másik, C-sorozatú újdonságával, a C702-vel külön cikkben foglalkozunk.)Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin