Connect with us

technokrata

A Nokia új szintre emeli a mobil navigációt

Kütyük

A Nokia új szintre emeli a mobil navigációt

Megérkezett a sétálás és vezetés közben is használható, hálózatra kapcsolódó mobil navigáció – a Nokia bemutatta a Maps 2.0-t.

Az új funkciók sorában többek között a továbbfejlesztett gyalogos navigáció, új műholdas képek és a beépített iránytűs orientáció támogatása szerepel. A Nokia a Mobil Világ Kongresszuson jelentette be, hogy útra kész a Nokia Maps 2.0 béta verziója. A Nokia Maps a térképezést és a navigációs élményt új szintre emeli a gyalogos navigáció továbbfejlesztésével, multimédiás városkalauzokkal, műholdas felvételekkel és áttervezett felhasználói felülettel.

A Nokia Maps 2.0-ben az autós navigációs rendszer, a ˝Drive˝ (vezetés) mellett a gyalogosoknak készült navigációs elem, a ˝Walk˝ (séta) is megtalálható. A gyalogos navigáció a pontról-pontra haladó vizuális útmutatással eredményesen elirányít A-ból B-be. A környező épületekre, utcákra és parkokra (a parkon áthaladó ösvényekkel együtt) vonatkozó információk megadásával az orientációban is segít és az újabb készülékeken, például a Nokia 6120 Navigatoron a készülék beépített iránytűjét használva a haladási irányunknak megfelelő irányba mutat.

Az új Nokia Maps 2.0 frissítése az út megkönnyítése érdekében videofelvételeket, fényképeket és hangfelvételeket tartalmazó, multimédiás útikalauzok megvásárlására is lehetőséget kínál. A Nokia Maps korábbi kiadásához hasonlóan a térképhasználók egy három napig ingyenesen használható navigációs Walk és Drive próbacsomagot is kapnak, valamint 10 percig ingyenesen kipróbálhatnak egy városkalauzt.

˝A Nokia kiszállította a navigációs szolgáltatásokat az autóból és kivitte azokat a járdára, így a felhasználók a helyi lakos magabiztosságával fedezhetik fel környezetüket˝ – mondta Michael Halbherr, a Nokia helyspecifikus szolgáltatásaiért felelős alelnöke. ˝A Nokia 6210 Navigator beépített iránytűjét, valamint A-GPS gyorsaságát és pontosságát kiaknázó Nokia Maps 2.0 olyan különleges élményt nyújt, melyet a pontatlanabb mobil navigációs alkalmazások meg sem közelítenek˝.

Ha mobilunkat alkalmassá tesszük a GPS navigációra, akkor olyan, hálózatra kapcsolódó személyes navigációs készülékhez jutunk, mely egyértelmű, pontról-pontra haladó vizuális és beszédhangos útba igazítást biztosít. Ha Nokia készülékünk nem tartalmaz beépített GPS-t, akkor kompatibilis készülékek esetében külső GPS-modult is használhatunk. A Nokia Maps 2.0 emellett egy bizonyos díj ellenében 18 európai országban valós idejű közlekedési híreket és dinamikus útvonal-áttervezést is kínál majd. A TeleAtlas és a Navteq vektor térképeivel a Nokia Maps térképei mára több mint 200 országot fednek le, melyek közül több mint 70-ben használható a navigáció.

A Nokia Maps 2.0 17 városban a helyi jelzéseket használva a legközelebbi tömegközlekedési csomópontba is elirányít, ahol felpattanhatunk a metróra és átutazhatunk a város másik végébe. A metróút alatt a hibrid műholdas nézetek segítségével vagy az új, megvásárolható, például a Berlitz kiadótól származó multimédiás városkalauzból új helyeket fedezhetünk fel. Az útiránnyal és a látnivalókkal kapcsolatban szakértő tanácsot adó, beépített mobilkereséssel felszerelt készülékek révén a Nokia így megvalósította azt a célkitűzését, hogy előrelépjen a kontextusfüggő internetszolgáltatások terén.

A Nokia arról a tervéről is beszámolt, hogy Nokia Maps-et a tömegpiacon is bevezeti az alkalmazás 2008 első félévében elkészülő Series 40-es változatátval. A Nokia által 2007 végéig szállított, a becslések szerint összesen 437 millió készülék jelentős hányada Series 40 platformon alapul.

A Nokia Maps 2.0 bizonyos készülékeken működő új változata a Nokia Beta Labs weboldalon érhető el. A Beta Labs bepillantást enged a Nokia néhány izgalmas, új ötletébe és beleszólást enged a felhasználóknak a jövőbeli fejlesztések terén. A Beta Labs körül jelentős online közösség alakult ki, melybe elsősorban a technológiát jól ismerő, a korai elfogadók táborába tartozó mobilosok tartoznak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin