Connect with us

technokrata

Beturbózik a Vodafone: 28 megabites mobil net!

Kütyük

Beturbózik a Vodafone: 28 megabites mobil net!

A vörös szolgáltató eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol.

Sokan talán nem is gondolnák, hogy a barcelonai Mobil Világ Kongresszuson a mobilgyártókon kívül a szolgáltatók is komoly erőkkel képviseltetik magukat, pedig így van! A rangos rendezvényen többek közt a Vodafone is jelen van, és tett is egy a közeljövő mobil internet szolgáltatásait érintő lényeges bejelentést.

A Vodafone munkatársai arról számoltak be, hogy az operátor tesztelni kezdi a HSPA+ technológiát, mely tulajdonképpen nem más, mint a jelenleg már egyre szélesebb körben használatos HSPA továbbfejlesztett, jelentősen nagyobb sebességre képes új változata. A Vodafone az Ericsson, a Huawei és a Qualcom hathatós segítségét élvezve egész konkrétan a HSPA+ Release 7 (HSPA Evolution) megoldásban rejlő lehetőségeket szeretné kipróbálni.

Míg az operátorok által jelenleg biztosított HSPA szolgáltatások túlnyomó többsége maximum 3,6 és 7,2 Mbit/s közötti letöltési sebességet biztosít az előfizetők számára, és elméleti sebesség maximum 14,4 Mbit/s, addig a HSPA+ technológia révén a 28,8 Mbit/s-os download speed elérése sem lesz lehetetlen. A HSPA+ a gyorsabb működést több antenna (Multiple Input Multiple Output) használatával éri el, mind a bázisállomások, mind a végberendezések szintjén, ezenkívül pedig egy komplex modulációs technikát (64-QAM HSDPA) használ.

A Vodafone képviselői ezenkívül elmondták, hogy a szolgáltató az idei év végére több országban is 14,4 Mbit/s-ra fogja gyorsítani jelenlegi HSPA hálózatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin