Connect with us

technokrata

Sony Ericsson W980: stílusos Walkman kagylómobil 8 GB memóriával

Kütyük

Sony Ericsson W980: stílusos Walkman kagylómobil 8 GB memóriával

A Sony Ericsson ezúttal egy széthajtható kialakítású, high-end Walkman mobillal rukkolt elő.

A japán-svéd gyártó a barcelonai Mobil Világ Kongresszust használta fel arra, hogy bejelentse legújabb zenemobilját. A csukott helyzetben 92 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 16,9 milliméter vastag Sony Ericsson W980-ról első pillantásra könnyen azt lehet hinni, hogy nem is mobiltelefon, hanem egy hordozható zenelejátszó.

A felhajtható fedlapon érintésérzékeny zenegombokat helyeztek el a fejlesztők, melyek kis vibrációval jelzik, ha megérintjük őket. A zenegombok felett egy szokatlan módon 176×176 pixeles felbontású külső display leledzik, mely TFT technológiájú és 262 ezer színárnyalatú. A belső fő display 2,2 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális tartalmakat, még pedig 320×240 pixel (QVGA), illetve ugyancsak 262 ezer szín segítségével.

A sztereó FM rádiós mobiltelefonok esetében hozzászokhattunk ahhoz, hogy rádióhallgatáshoz bizony mindenképpen be kellett dugnunk egy headsetet a készülékbe, ugyanis ez szolgált antennaként. Nos, a Sony Ericsson W980 végre szakít ezzel a hagyománnyal: az integrált FM antennás készülékben ezenkívül még egy FM transzmitter is helyet kapott, melynek segítségével a telefonon tárolt zenék gyakorlatilag bármilyen FM-vevős hi-fin könnyedén megszólaltathatóak. Multimédiás fronton említést érdemel még a rádió RDS funkciója, a TrackID szolgáltatás, a mozgásszenzoros zenevezérlés, illetve a 8 GB-os integrált memória, mely azonban sajnos nem bővíthető memóriakártyával.

GPRS, UMTS, HSDPA és Bluetooth 2.0 (A2DP) került a négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülékbe, ellenben EDGE és Wi-Fi nem. A 100 gramm tömegű és zongoralakk fekete kivitelű Sony Ericsson W980-ből természetesen a kamera sem hiányzik: a telefonnal maximum 3 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A kereskedelmi forgalmazás a harmadik negyedévben fog megkezdődni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin