Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hét percre Hollywoodtól

Kütyük

Hét percre Hollywoodtól

Az Internet nagy szerepet játszik a kisfilmek népszerűsítésében.

Augusztus 15-éig lehet beküldeni a rövidfilmeket az AXN akció- és kalandcsatorna és a UPC kábeltelevíziós szolgáltató közösen meghirdetett pályázatára. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai a fiatal filmesek jövőjét szívügyének tekintő Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. Mindhárom filmes személyiség osztja azt a véleményt, miszerint manapság az Internet nagy szerepet játszik abban, hogy a kisfilmek egyre népszerűbbek, s remélik, hogy talán a televíziók is újra felfedezik ezt a műfajt.

Tehát érdemes igyekeznie mindazoknak, akik szeretnék megnyerni az első díjazottnak járó 10.000 eurós fődíjat, és szívesen elutaznának Hollywoodba, hogy ellátogassanak a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is. A pályázatra bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét.

Mint ismeretes, szeptember folyamán Budapesten rendezik meg az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol a közönség megnézheti a legjobb kisfilmeket, és persze az is kiderül, hogy ki a nyertes. A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi.

A pályázat részletei a rendezvény weboldalán olvashatóak, ahol kedvcsinálóként megtekinthetőek az AXN latin-amerikai filmfesztiváljának tavalyi legsikeresebb alkotásai is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés