Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki hal meg a Harry Potterben?

Kütyük

Ki hal meg a Harry Potterben?

Ahogy közeledik az utolsó könyv megjelenési ideje, az online világ is egyre aktívabb.

Állítólag újabb információk szivárogtak ki a hét kötetből álló Harry Potter mese legutolsó könyvéből. Azt ugyan egyetlen megbízhatónak mondható forrás sem akarta megerősíteni/cáfolni, hogy a napokban valóban sikerült-e ellopni a varázslótanonc utolsó történetét a nyomdából, de nem kizárt, hogy valóban ez történt. A források szerint ugyanis az egyik amerikai nyomdában valaki kamerás telefonnal lefényképezte a nyomtatásban levő könyv minden egyes lapját, majd azokat közzé is tette bittorrent file-cserélő hálózatokon.

Maguk a lapok helyenként igen gyenge minőségben láthatók, ami viszont tovább fokozza a lassan hisztériáig fajuló helyzetet a rajongók körében – így ugyanis nem lehet megállapítani, hogy hamisítványról van-e szó, vagy tényleg az eredeti low-level technikájú másolata terjed a Weben. Ha ez utóbbiról van szó, akkor hiábavalónak tűnik a korábban elköltött több millió dollár, amit pont a tolvajok ellen fektettek be a nyomdák, kiadók. Biztosat tehát abban a kérdésben, hogy ki hal meg a főszereplők közül a 704-ik oldalon, csak a néhány nap múlva esedékes könyvpiaci bemutatkozás után lehet mondani.

Körülbelül egy hónapja írtuk, hogy egy magát Gabriel néven hívó hacker betört egy számítógépbe, ami a londoni Bloomsbury Publishing kiadócégnél található. Gabriel szerint itt bukkant rá J. K. Rowling meséjének hetedik, befejező kötetére, mely a Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a halálos ereklyék, más fordítás szerint halálos szentek) címet viseli. A hacker azért adta közre a sztori végét, hogy – saját szavaival – feleslegessé és unalmassá tegye a kiadvány megjelenését. Két dolog azonban nem derült ki. Az egyik, hogy miért jó valakinek tönkretenni több millió meserajongó szórakozását, avagy miért akar ártani Rowlingnak. A másik pedig, hogy valóban igaz-e a történet, és tényleg a végleges befejezés birtokába jutott Gabriel, vagy csak hírverést szeretett volna csapni (magának vagy a könyvnek). További részletek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés