Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bluetooth alapon kommunikál az új kártyaolvasó

Kütyük

Bluetooth alapon kommunikál az új kártyaolvasó

Nem kell zsinór a fizetéshez.

A francia Ingenico piacra dobta vezeték nélküli, bluetooth-on keresztül kommunikáló POS (kártya elfogadó) terminálját. A világújdonság hazai certifikációja a közelmúltban fejeződött be, így már nincs akadálya a hazai forgalmazásnak.

Egy bankfüggetlen hazai bankkártya cég, a GBC a közelmúltban fejezte be az Ingenico világújdonsága, a Bluetooth szabványon kommunikáló 7780-as szériájú POS terminál sikeres certifikációját. Így már nincs akadálya annak, hogy az új eszköz itthon is elterjedjen a különböző vendéglátóipari egységekben, és mindenütt, ahol a „kártyás asztali fizetésnek” mint szolgáltatásnak jelentősége van. Bár a cégnek már van más szabványokon (Wi-Fi, stb.) kommunikáló vezeték nélküli POS terminálja, a bluetooth egyszerűsége, könnyű üzemeltetése és biztonsága mégis alapvetően változtatta meg a kártyás fizetés lehetőségeit.

Az új eszköz természetesen nem azt a 10 méter hatótávolságú bluetooth egységet használja, amit mobiltelefonjaink. A szabvány ugyan hasonló, de a hatótáv a 7780-as esetén 200 méter, tehát a kereskedelmi egység legtávolabbi pontját is lefedi. Az újdonság további előnye, hogy egyetlen bázisállomáshoz 7 POS berendezés kapcsolódhat, tehát adott esetben minden pincérnek saját POS terminálja lehet, így a vevőt vagy vendéget nem kell várakoztatni. A 7780-as természetesen megbirkózik minden létező kártyaszabvánnyal, így a mágnescsíkos azonosítás mellett az összes chipes kártyát is kezeli.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés