Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belendül az online randi

Kütyük

Belendül az online randi

Bálint napra időzített jelentés.

Azok az Internet-felhasználók, akik jelenleg is keresik tartós vagy éppen alkalmi párjukat, az idei Valentin napon lelkesítő híreket kapnak: az elemzések szerint ugyanis az online randevúzás piaca egyre intenzívebb emelkedést mutat Európában. A Jupiter Research előrejelzése úgy véli, hogy a webes randihelyek Amerikában 936 millió dollár, míg Európában 549 millió euró bevételt hoznak a konyhára 2011-ig bezárólag. Az öreg kontinensen a tavalyi esztendő során 243 millió eurót kaszáltak a webes társkeresők, azaz ennek több mint dupláját várják az elemzők az elkövetkezendő néhány évre vonatkozóan.

A hivatalos jelentés szerint az online randevú-szolgáltatást igénybe vevő webhasználók száma négy százalékról hatra ugrott a 2005-től 2006-ig terjedő időszakban. Nate Elliot, a Jupiter elemzője ezzel kapcsolatban elmondta: az európai online társkeresés piacán nagymértékű növekedés tapasztalható. „A 2006-ban mért 2,8 milliós fizető ügyfélbázis 2011-re eléri a hat milliót.”

A tengerentúli ötéves terv kevésbé optimista: „Az elmúlt néhány évben a százalékok szempontjából tartós csökkenést figyelhettünk meg, ugyanis egyre kevesebb amerikai számol manapság be arról, hogy webes társkereső-helyeken böngészne” – mondta Elliot. A szakértő szerint ezt az apadást új szolgáltatások bevezetésével lehetne megállítani, amelyek képesek visszacsábítani a felhasználókat.

A Jupiter 2011-ig tartó előrejelzése szerint az amerikai online társkeresés hat, míg az európai nagyjából kilenc százalékkal nő évente az elkövetkezendő években. Várhatóan az európaiak 75 százalékkal több pénzt fizetnek ki a webes randi szolgáltatásokra, mint amerikai társaik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés