Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintőkijelzős Sony Ericsson W810i: a nagy átverés!

Kütyük

Érintőkijelzős Sony Ericsson W810i: a nagy átverés!

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág mostanság igazi virágkorát éli.

A felületes szemlélődő az alábbi fényképeken látható mobiltelefonról első pillantásra könnyen azt hiheti, hogy egy Sony Ericsson W810i-t lát. Érdemes azonban alaposabban szemügyre venni a kicsikét, melyről aztán pillanatok alatt kiderül, hogy nem több, mint egy egyszerű kínai hamisítvány.

A készülék alján látható narancssárga Walkman embléma és a billentyűzet baloldalán elhelyezett, ugyancsak narancssárga gomb megtévesztésig hasonlít az eredetire, azonban a kijelző felett nem a már jól ismert Sony Ericsson felirat trónol, hanem a következő szöveg: MPEG 5. Ki tudja miért, de a mobiltelefon hamisítók előszeretettel alkalmazzák az MPEG jelölést a készülékeiken, és úgy látszik, hogy az eddig menőnek számított MPEG 4-et most már le fogja váltani a hasonlóan igénytelen MPEG 5 felirat.

A kínaiak egyébként még a W810i típusjelzést is egyszerűen átvették a japán-svéd gyártótól, igaz a Sony Ericsson nevet már nem, így a készülék teljes neve úgy hangzik, hogy Oscar W810i. A legnagyobb átverés, hogy a gyártó 3 megapixeles fotós mobilként hirdeti a készüléket, melynek kamerája azonban a valóságban mindössze 1,3 millió pixelt tudhat magáénak. Mint ismeretes, az eredeti Sony Ericsson W810i-ben egy 2 megapixeles kamera lakozik.

Érdekesség, hogy az Oscar W810i-ben nem hagyományos, hanem érintésérzékeny kijelző teljesít szolgálatot, melyhez természetesen egy kis ceruza és kézírásfelismerő technológia is jár.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés