Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország az ENSZ főtitkár csapatában

Kütyük

Magyarország az ENSZ főtitkár csapatában

Nemzetközi Tanácsadói Testület formálja az Internet jövőjét.

Kofi Annan ENSZ főtitkár Tanácsadó Testületet hozott létre az Internet jövőjéről folytatandó globális párbeszéd kereteinek és tartalmának meghatározására. A csoport 20 kormányzati tagját – köztük Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert – a világ különböző részeinek vezető szakemberei közül választotta ki a főtitkár.

A nemzetközi Tanácsadói Testület célja az Internet zavartalan fejlődésének biztosítása és az általa kínált lehetőségek kihasználása révén a digitális szakadék valamennyi dimenziójának csökkentése, majd felszámolása. Az ENSZ Információs Társadalom Csúcstalálkozójának (WSIS) 2005. novemberi döntésével összhangban, a Tanácsadó Testület javaslatai által meghatározandó módon, az idei év végén létrejön az ún. „Internet Governance Forum”, amely valamennyi érdekelt, így a kormányzat, valamint a civil- és üzleti szféra képviselőinek részvételével dolgoz majd ki javaslatokat az Internet jövőjével kapcsolatban. Magyarország 2003 óta a folyamat alelnökeként aktív résztvevője a WSIS üléseinek, melynek eredményképp most a nemzetközi Tanácsadói Testületbe is tagságot nyert.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az Internet irányításáról folytatott nemzetközi párbeszéd aktív résztvevőjeként, 2005. november 25-én nemzeti szinten életre hívta a civil, piaci és kormányzati szereplők konzultációs platformját, az Internet Jövője Fórumot, mely a nemzetközi szinten képviselendő egységes hazai álláspont kialakítását tűzte ki céljául. Ennek érdekében a résztvevők 2005. december 8-án közös – Kofi Annan ENSZ főtitkárnak is eljuttatott – nyilatkozatot fogadtak el, melyet eddig 49 hazai szervezet írt alá.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés