Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefon sugárzás módosítja az agyhullámokat

Kütyük

A mobiltelefon sugárzás módosítja az agyhullámokat

A mobiltelefon sugárzás megváltoztatja az ember agyhullámait, még ha a készülék ki van kapcsolva, és ha az ember alszik is.

Sarah Loughran ausztrál ideggyógyász a napokban egy állítólagosan minden korábbinál nagyobb tudományos kísérletről számolt be, melynek keretein belül a kutatók azt vizsgálták, hogy 30 percnyi aktív mobiltelefon sugárzás után a tesztalanyok elalvását követő első fél órában hogyan alakulnak az agyhullámok.

Loughran elmondta, hogy az elalvás előtt mobil sugárdózist kapottak agya sokkal nagyobb alfa agyhullám aktivitást mutatott, mint azoké, akik lefekvés előtt egy percig sem voltak sugárzásnak kitéve. ˝Tény, hogy a mobilok által kibocsátott sugárzás hatással van az agyra, azonban ezen hatás pontos mibenlétét egyelőre nem ismerjük. Ennek megfelelően nem állíthatjuk egyértelműen és nem is cáfolhatjuk, hogy a mobilok egészségkárosító hatásúak lennének˝ – nyilatkoztató a kutatónő.

A kutatók elmondták továbbá, hogy az elalvás előtt ˝besugárzottak˝ átlagosan ugyanolyan gyorsan merültek álomba, mint a mobilt nélkülözők, ezenkívül pedig mindkét tesztcsoport tagjai körülbelül ugyanannyit aludtak és az alvás minősége között sem lehetett lényeges eltérést felfedezni.

A résztvevők egyébként nem tudták, hogy a fejükre rögzített mobiltelefon éppen be van-e kapcsolva, így az esetleges pszichikai befolyásolást és hatásokat sikerült teljesen kizárni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés