Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online álláskeresés: hónapokig tartó folyamat

Kütyük

Online álláskeresés: hónapokig tartó folyamat

A sikeres álláskeresés több hónapot is igénybe vehet.

A CV-Online Magyarország több mint 1200 magánszemély ügyfelét kérdezte meg arról, hogy mióta keresnek állást. A válaszokból kirajzolódott, hogy az álláskeresők közel 50%-a több mint 3 hónapja keres munkát valamilyen formában.

„A több hónapos keresési idő kezd közelíteni a nyugat-európai és az észak-amerikai munkaerőpiacon tapasztaltakhoz, ami a gazdasági szerkezet konszolidációjának egy természetes velejárója” – magyarázta Norrie Sinclair, a CVO-csoport ügyvezető igazgatója.

„Fontos üzenetünk ezzel kapcsolatban, hogy ez nem rosszat jelent, hanem egy olyan munkaerőpiaci sajátosságot, amelyhez alkalmazkodni kell. Az álláskeresőknek a leghatékonyabb eszközöket kell választaniuk arra, hogy minél több friss információt szerezzenek a munkalehetőségekről, és hogy saját magukról is informálják a munkaerőpiacot. Fel kell ismerni, hogy a munkahely kereséséhez csaknem akkora kitartás kell, mint a munkavégzéshez. És hogy ez a kitartás nem hiábavaló, mutatja az a tény, hogy az álláskeresésre fordított átlagos idő növekedése mellett növekszik a CVO-csoport toborzási szolgáltatásait igénybevevő vállalatok száma is” – mondta Sinclair.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés