Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felrobbant egy mobiltelefon: lángokban állt a gyerekágy

Kütyük

Felrobbant egy mobiltelefon: lángokban állt a gyerekágy

Sajnos nem először fordul elő olyan eset, hogy egy mobiltelefon akkumulátora váratlanul felrobban.

Ezúttal a szomszédos Ausztriában okozott riadalmat egy ilyenfajta baleset. Történt, hogy egy alsó-ausztriai családi házban a negyvenegy esztendős háziasszony délelőtt fél tizenkettőkor egy durranásra lett figyelmes. A hang a gyerekszobából érkezett, és amikor a hölgy benyitott a szobába, azt látta, hogy a gyerekágy lángokban áll.

Mint utóbb kiderült, a tüzet egy éppen hálózati töltőre csatlakoztatott mobiltelefon okozta, pontosabban annak túlhevülő akkumulátora. Az otthon egyedül tartózkodó asszony a történtek láttán azonnal riasztotta a szomszédokat, akik végül is villámgyorsan eloltották a tüzet, így a történet végül is személyi sérülés nélkül, kisebb anyagi kárral végződött. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy pontosan milyen típusú készülék okolható a robbanásért.

A mobiltelefon gyártó cégek a közelmúltban többször felhívták a figyelmet arra, hogy csak eredeti akkumulátort érdemes vásárolni a készülékekhez, ugyanis a rossz minőségű utángyártott, vagy esetleg hamisított akksik adott esetben jelentős mértékben felmelegedhetnek, sőt akár fel is robbanhatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés