Connect with us

Hirdetés

technokrata

A laborleletek már Interneten is elérhetők

Kütyük

A laborleletek már Interneten is elérhetők

Ma már a korszerű és hatékony gyermekgyógyászat sem nélkülözheti az informatikai megoldásokat. A hazai gyermekkórházak közül idén elsőként a Budai Gyermekkórház és Rendelőintézet vezetette be – a Meditcom által adományozott – kórházi portál és intranet rendszert.

A háziorvosok és a beteg gyermekek szülei egy biztonságos regisztrációt követően csatlakozhatnak a kórház előjegyzési rendszeréhez. Ily módon személyes megjelenés, vagy hosszú telefonálgatások nélkül az interneten keresztül kérhetnek időpontot bármely szakrendelésre. A kis betegeknek módjuk van arra is, hogy elsőként egy virtuális sétán ismerkedjenek meg a kórház egyes osztályaival. A kialakított rendszer arra is lehetőséget kínál, hogy a háziorvos a rendelőben biztonságos felületen online érje el a rá vonatkozó eredményeket.

A Meditcom 100.000 Ft-os pénzadománnyal segítette a Gyulai Gyermekkórház Alapítványt.

A Meditcom Kft. a hazai egészségügyi informatikai piac meghatározó szereplője, mind a fekvő-, mind a járóbeteg ellátó intézmények szintjén. Az ellátás informatizálásában szerzett tapasztalatokat pedig az ágazati integrációt célzó, ún. „ágazati informatikai projektek” területén kívánja tovább kamatoztatni. A cég a hagyományos intézményi informatikai rendszereken túl (osztályos, járóbeteg, kartonozó, UR/RTG, labor modulok) újszerű módon, teljes körű, komplex info-kommunikációs megoldásokat kínál. Az egészségügyben is megjelenő, központilag üzemeltetett szolgáltatás alapú megoldások mellett (pl: ASP), integrált belső informatikai rendszerek kiépítését, üzemeltetését, intézményi honlapok, portálok kiépítését biztosítja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés