Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: interaktív televíziózás mobiltelefonon

Kütyük

Ericsson: interaktív televíziózás mobiltelefonon

A különböző mobil telekommunikációs fejlesztésekkel foglalkozó Ericsson bejelentette, hogy egy kifejezetten mobiltelefonokra szánt új interaktív televíziós technológiát kíván meghonosítani a piacon.

Az Ericsson munkatársai a bejelentés kapcsán Stockholmban tartott élő bemutatón azt kívánták demonstrálni, hogy a már meglévő interaktív televíziós formátumok milyen kiváló összhangba hozhatók a fejlett multimédiás képességekkel rendelkező új mobil eszközökkel.

Az újfajta technológia révén a mobiltelefonos előfizetők immár nem csak televíziót nézhetnek készülékeiken, hanem interaktív módon akár részt is vehetnek a különböző TV-s vetélkedő műsorokban, illetve mobil televíziós vásárlási szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.

A svéd vállalat most debütált end-to-end megoldása már meglévő technológiákon alapszik és a cég munkatársai szerint rendkívül rövid időn belül bevezethető a piacra. Az Ericsson úgy véli, hogy az új interaktív mobil TV rendszer révén a mobiltelefonos operátorok extra adatforgalomra, illetve bevételre számíthatnak, ezenkívül pedig interaktív szolgáltatóként is feltüntethetik magukat.

A fejlesztési munkálatokban komoly segítséget nyújtott az Ericssonnak a conVISUAL és a CTcommunology.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés