Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile SDA II: júniusban érkezik a nagy tudású okostelefon újdonság

Kütyük

T-Mobile SDA II: júniusban érkezik a nagy tudású okostelefon újdonság

A T-Mobile külföldi weboldalain a napokban számos új információ bukkant fel a sokak által várva várt SDA II okostelefonnal kapcsolatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a T-Mobile nagyjából fél évvel az eredeti SDA bejelentését követően a márciusi CeBIT 2005 szakkiállítás keretein belül mutatta be a második generációs SDA-t. A készülék érdekessége, hogy nem kapott benne helyet digitális fényképezőgép, ami tulajdonképpen nem is meglepő, lévén, hogy a megcélzott vásárlóközönség, vagyis az üzletemberek csak igen ritkán szoktak fotózni mobiltelefonjukkal.


A hagyományos kialakítású T-Mobile SDA II 108 milliméter hosszú, 47 milliméter széles, 20 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 107 grammot nyom. A készülék energiaellátásáról egy 1.050 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik, mely a gyári specifikációk szerint mintegy 210 perces beszélgetési időt, illetve 200 órás készenléti időt tesz lehetővé.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontása igen csak részletgazdag képmegjelenítést biztosít, viszont a 16 bites színmélység (65 ezer színárnyalat) legfeljebb csak átlagosnak nevezhető. A telefonba 32 MB integrált memória került, ami miniSD (Secure Digital) memóriakártyák révén könnyedén tovább bővíthető.

A T-Mobile SDA II számára nem okoz gondot a Word, Excel, PowerPoint, illetve PDF állományok kezelése, ezenkívül pedig természetesen a teljes körű SMS, EMS, MMS és e-mail támogatás is biztosítva van. Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modulról, a GPRS Class 10 technológiáról, a fejlett WAP böngészőről, a Bluetooth és infravörös portokról, valamint a sokrétű multimédiás szolgáltatásokról (WMA, WAV, MP3, MPEG4, H.263).

A Microsoft Windows operációs rendszerű T-Mobile SDA II várhatóan júniusban jelenik majd meg a piacon, a készülék ára azonban egyelőre még ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés