Connect with us

Hirdetés

technokrata

A StartLab internetes tehetségkutató pályázat nyertesei

Kütyük

A StartLab internetes tehetségkutató pályázat nyertesei

Lezárult a Startlap és a Carnation internetes tehetségkutató pályázata, a StartLab.

Amint arról korábban már hírt adtunk, a Startlap és a Carnation online kommunikációs ügynökség 2004. szeptemberében hirdetett tehetségkutató pályázatot 16-24 év közötti diákok és fiatalok részére. A nyertes pályázatok íróinak ma délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át díjaikat a cégek szakemberei.

„ A pályázat célja az volt, hogy lehetőséget és platformot teremtsen azon tehetséges fiatalok számára, akik érdeklődnek a kommunikációs technológiai újdonságok iránt, és ötleteik, elképzeléseik vannak azok fejlődésével kapcsolatban.” – fogalmazta meg a pályázat alapötletét Gerentsér Imre, a Sanoma új média divíziójának igazgatója – „Minden olyan pályázati témához kapcsolódó ötletet, alkalmazás, megoldás leírását vártuk, amely régóta foglalkoztatta a fiatalokat, de eddig nem volt lehetőségük elmondani, bemutatni.”

Pályázni az alábbi három témakörben lehetett
1. Szerinted milyen lesz az Internet 20 év múlva?
2. Milyen online szolgáltatások ösztönöznék a broadband (szélessávú Internet-kapcsolat) terjedését?
3. Hogyan hasznosítanád az online távirányítást?

„Közel száz esszét kaptunk, melyek értékelése január elején zárult. A legtöbb pályázat a „Milyen lesz az Internet 20 év múlva?” kérdésre érkezett. Ez volt a legtágabban értelmezhető témakör, így a beadott ötletek is széles skálán mozogtak. A kiírás szerint vártuk a határon túli magyarok jelentkezését is, és örömünkre éltek a felhívásunkkal.” – értékelte a pályamunkákat Szabó Erik, a Carnation kereskedelmi igazgatója.

A pályázatokat elismert hazai szakemberekből álló 6 tagú zsűri bírálta el. A zsűri tagjai a következők voltak: Deme Csaba – kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes, Albacomp Számítástechnikai Rt., Hargitai Lilla – főtitkár, Magyar Reklámszövetség, Jakab Kriszta – főszerkesztő, Nők Lapja Cafe, Sándor Csaba – termékmenedzser, Playstation Magyarország, Tóth Krisztián – vezérigazgató, Carnation Internet Tanácsadó Rt., Török F. László – kommunikációs igazgató, Canon CEE.

A beérkezett pályaművek közül a zsűri Vajda Milán, Demmel Dániel és Zsámba István munkáját ítélte a legjobbnak. A nyertesek a Sanoma online diviziójának jóvoltából egy éves szélessávú internet előfizetést kaptak. Emellett a 3 legjobb pályázatot a zsűriben is résztvevő három cég, az Albacomp, a Canon és a PlayStation által felajánlott díjakkal is jutalmazták. A díjak mellett a legtehetségesebb pályázók részére a pályázat kiírói felajánlottak egy-egy hónapos szakmai gyakorlatot Sanoma internet divíziójánál valamint a Carnation Internet Tanácsadó Rt-nél.

A két cég tervei között szerepel, hogy a pályázatot a jövőben új témakörökkel, esetleg szélesebb célcsoportokat is megszólítva újra meghirdeti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés