Connect with us
Hirdetés

technokrata

A jövő kórháza SMS-ben értesít

Kütyük

A jövő kórháza SMS-ben értesít

Ázsiai és kelet-európai országok is érdeklődnek azután a betegadminsztrációs informatikai rendszer után, amely a Budai Gyermekkórházban működik és most egy portállal is bővült.

A rendszer – melyet ajándékba kapott az intézmény a Medicom Kft-től – alkalmas arra, hogy a háziorvosok az Interneten kapják meg a beutalt betegek leleteit. Így a pácienseknek nem kell többször sorban állniuk feleslegesen, elég, ha egyszer megjelennek az orvosnál.

A rendszer SMS-ben értesíti az orvost, ha elkészültek a vizsgálati eredmények, így még az Internetre sem kell bejelentkezni feleslegesen. A gyermekkorház rendszere alkalmas arra is, hogy vizsgálati időpontot e-mailben kérjünk az orvosoktól, így a kórházakban csökkenhet a gyakran órákig tartó sorban állás. A rendszer további nagy előnye, hogy az orvosoknak sokkal kevesebb időt kell tölteniük adminisztrációval, ennek köszönhetően többet foglakozhatnak a betegekkel.

A kórházi portál- és extranet-rendszer – megfelelve az ágazati követelményeknek – lehetőséget biztosít az intézményi betegadminisztrációs rendszer meghatározott funkcióinak külső használatára. Ezáltal az intézménnyel kapcsolatba kerülő állampolgár, vagy háziorvos könnyedén – biztonságos és védett módon – hozzáférhet a számára elérhető információkhoz, adatokhoz. Óriási előnyt jelent, hogy az érdeklődők, szakemberek azonnal látják az intézmény által felkínált szolgáltatásokat, így akár rögtön előjegyezhetik magukat, illetve pácienseiket. Mindezzel jelentősen növelhető a betegek komfortérzete, javítható az intézmény és a szolgáltatásait igénybevevők köre, a közöttük lévő kapcsolat minősége.

A portál- és extranet-rendszer alapvetően kétszintű hozzáférési lehetőséget támogat:
Az első és egyben a legszélesebb réteg az intézménnyel kapcsolatba kerülő állampolgárok csoportja. Számukra a szolgáltatások a regisztráció után válnak elérhetővé, amely megtörténhet az intézménybe történő első megjelenéskor vagy akár az Interneten keresztül. A beteg a regisztráció során kap egy azonosítót és ezt, valamint a személyi adatait megadva tud belépni. Be lehet jelentkezni egy adott időpontra az intézmény által meghatározott szakrendelésekre, szolgáltatásokra, továbbá lehetőség nyílik VIP, vagy például „Anyás szoba’” lefoglalására.

A második célcsoport a szakemberek rétege, azaz a házi gyermekorvosok. Ők a regisztrációt követően elektronikus úton utalhatnak beteget az adott intézmény adott osztályára. Ehhez hozzáférhető az osztályok listája, a szakrendelések ideje, azok foglaltsága, illetve szolgáltatásai. A háziorvosok információt kapnak az előjegyzett beteg megjelenési státuszáról, de a rendszer képes biztonságosan publikálni betegek leletét, zárójelentését a beküldő orvos számára. A jogosult orvos az összes betegének minden leletéről információt kaphat, és kérésére a leletek elkészülésekor SMS, vagy e-mail üzenetben értesítést is küld a rendszer.

Az itthon újdonságnak számító rendszer egyelőre csak néhány kórházban működik, mert az intézményeknek nincs pénzük ilyen típusú szoftverek beszerzésére. A pénzhiánnyal küzdő egészségügyi szektor annak ellenére nem tudja gyorsan fejleszteni informatikai struktúráját, hogy a rendszer üzembe helyezésével időt és pénzt takaríthatnának meg, akár több tízmilliós nagyságrendben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés