Connect with us

Hirdetés

technokrata

MDDI: láthatáron az egyszerűbb felépítésű és alacsonyabb fogyasztású kagylóformájú készülékek

Kütyük

MDDI: láthatáron az egyszerűbb felépítésű és alacsonyabb fogyasztású kagylóformájú készülékek

A Samsung Electronics és a Qualcomm bejelentette a VESA (Video Electronics Standard Association) szabványt támogató MDDI (Mobile Display Digital Interface) technológia első ipari alkalmazását.

A Qualcomm által kifejlesztett MDDI egy nagy sebességű soros összekapcsolási technológia, mely a széthajtható készülékekben a digitális alapsávú kontroller és a folyadékkristályos kijelző között futó vezetékek számának minimalizálása révén egyrészt növeli a megbízhatóságot, másrészt pedig csökkenti a fogyasztást. Az MDDI további előnye, hogy alkalmazása révén a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégek jelentős mértékben csökkenthetik a fejlesztési, illetve gyártási költségeket.

A Samsung és a Qualcomm képviselői elmondták, hogy az iparban először a Qualcomm-féle MSM6150 és MSM6550 (Mobile Station Modem), valamint a Samsung által kifejlesztett S3CA460 LCD vezérlő chipek összekapcsolásához használnak MDDI technológiát.

A jelenleg forgalomban lévő kagylóformájú készülékek esetében közel száz vezetéket használnak az alsó és felső rész elektronikus összekapcsolásához. A maximum 3,2 Gbit/s-os adatátviteli sebességre képes, kétirányú adatforgalmú MDDI révén ezen vezetékek száma jelentős mértékben csökkenthető. A Strategy Analytics piackutató cég szerint egyébként 2006-ban világszerte már nem kevesebb mint 300 millió széthajtható kialakítású mobiltelefon fog gazdára találni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés