Connect with us

Hirdetés

technokrata

Borsod az Interneten

Kütyük

Borsod az Interneten

Borsodi Info Plaza – a megye összes adata egy helyen; nagyszabású tervek másfél év alatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés elnöke bejelentette, hogy hamarosan egy olyan webportált fognak beindítani, melynek segítségével minden fontos információt egy helyről lehet elérni. Borsod-Abaúj-Zemplénnek az idegenforgalom nyújthat kitörési lehetőséget, hiszen a Világörökség részeként nyilvántartott magyarországi helyszínek közül kettő is – az aggteleki karszt és a Tokaj-Hegyaljai borvidék – itt található, ezenfelül a térségnek ˝kínálnia kell magát, mind a belföldi, mind a külföldi befektetőknek.˝ – mondta Gyárfás Ildikó.

Gyárfás szerint az idegenforgalomra az elmúlt másfél-két évben nagy figyelmet összpontosított a megye, ennek köszönhetően a Balaton mögött a második leglátogatottabb magyarországi régió lett a térség. Mindez azonban nem elég a boldoguláshoz: ahhoz, hogy a befektetők minél nagyobb számban megjelenjenek itt, az Interneten kell ajánlania magát a megyének, vélekedett az elnök. Itt jön képe a Borsodi Info Plaza, melynek kialakítási költségeit az informatikai tárca eTartalom pályázatán elnyert 20 millió forint fedezi.

A pénzből térinformatikai alapon működő információs portált hoznak létre, emellett pedig pályáznak az Európai Unió e-Content tenderére. Ha ez utóbbit is sikerül elnyerni, akkor 30-50 millió forintból olyan rendszert kívánnak kiépíteni, amely befektetés-ösztönző, idegenforgalmi, kulturális adatokkal szolgál mindazoknak, akik a megye iránt érdeklődnek, határon belül és határon túl is – mondta Gyárfás Ildikó. Borsod Internet-ellátottság szempontjából is elég kedvezőtlen helyzetben van, ennek jelentős részben sajátos földrajzi okai vannak. A penetráció mértékén is változatni kívánnak, ezért úgy tervezik, hogy 2005. végére valamennyi borsodi település elérhető lesz a Világhálón.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés