Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az amerikai botrányfilm alkotója örül az online letöltéseknek

Kütyük

Az amerikai botrányfilm alkotója örül az online letöltéseknek

Michael Moore, a Bush-ellenes dokumentumfilm készítője örömmel veszi, hogy a moziban bemutatás alatt álló filmje Interneten is terjed – ingyenesen.

Michael Moore, a Fahrenheit 9/11 dokumentumfilm készítője üdvözölte filmjének Interneten való (illegális) terjedését. Szerinte mindaddig nincsen probléma, amíg ingyenesen megosztják egymás között az Internetezők a digitális mozgóképanyagot, bár annak nem örülne, ha valaki pénzt akarna ezzel keresni. Moore kifejtette álláspontját, miszerint nem ért egyet a másolásvédelmi törvények szigorával, s egyáltalán nem haragszik azokra az emberekre, akik letöltik alkotását, majd megosztják másokkal is. Állítása szerint elég pénzt keresett már ahhoz, hogy ne legyenek anyagi gondjai, s szeretné, ha filmjének mondanivalója minél több emberhez jutna el. Ehhez pedig az egyik legkönnyebb út a file-cserélőkön keresztül vezet.

Ismeretes, hogy a Fahrenheit 9/11 a 2001. szeptemberében New York által elszenvedett terroristatámadás körülményeit vette górcső alá, s vizsgálta meg azokat a feltevéseket, melyek szerint az USA elnökének és köreinek érdeke fűződött a több ezer életet követelő katasztrófa bekövetkeztéhez. A nyíltan politizáló, Bush-ellenes filmet számos moziban emiatt be sem mutatták az Egyesült Államokban, de még így is minden idők legnépszerűbb dokumentumfilmje lett. Moore egyébként már korábban felhívta magára a figyelmet Kóla, puska, sült krumpli című alkotásával.

Nos, a film letölthető az Internetről – ám ennek legitimitása az alkotó véleményétől függetlenül megkérdőjelezhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés