Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő Nokia mobiltelefon árak

Kütyük

Csökkenő Nokia mobiltelefon árak

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Nokia csökkentette készülékeinek árait.

A Financial Times Deutschland értesülései szerint a finn vállalat árcsökkentések révén kívánja népszerűbbé tenni telefonjait, és ily módon szeretné növelni piaci részesedését. Az üzleti lap közlése szerint a Nokia egyes modellek esetében nem kevesebb mint 25 százalékos árcsökkentést hajtott végre, azonban a 7200-hoz hasonló vadonatúj készülékek árát nem módosította.

Miközben a mobiltelefonok piaca rendkívül dinamikusan növekszik, a Nokia szépen lassan veszít piaci részesedéséből. A piacvezető vállalat az idei esztendő első negyedévében a piac megközelítőleg 29,2 százalékát tudhatta magáénak, egy évvel ezelőtt azonban még közel 35 százalékos volt a Nokia piacrésze.

A Wall Street Journal közölt legfrissebb adatok szerint a mobilpiac második helyezett vállalata, az amerikai Motorola az elmúlt hónapokban 1 százalékponttal növelte piaci részesedését, így az most mintegy 16,5 százalékra tehető. A bronzérmes dél-koreai Samsung ugyancsak 1 százalékpontos növekedést könyvelhetett el, így a vállalat jelenleg a piac megközelítőleg 13,1 százalékát uralja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés