Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország legnagyobb helyi időjárás aloldalai

Kütyük

Magyarország legnagyobb helyi időjárás aloldalai

Óránként frissülő, település-szintű mérési adatokat szolgáltat a Hajdú/Borsod/Szabolcs Online.

Az internetezők mostantól Magyarország legrészletesebb és legátfogóbb helyi időjárás oldalait böngészhetik az Interneten, számos kis- és nagyváros óránként frissülő adataival találkozhatnak. Egyre növekszik az igény arra, hogy a látogatók bármikor hozzájussanak a számukra fontos és egyben aktuális meteorológiai információkhoz. Egy északkelet-magyarországi csapat elhatározta, hogy egy részletes, legalább óránként frissülő, helyi meteorológiai szolgáltatást hoz létre, súlyozottan Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket lefedve (emellett több mint húsz országos mérőállomást is figyelnek).

A szükséges információkat az AccuWeather nevű egyesült-államokbeli szolgáltatótól szerzik be, akik egyrészt egy nemzetközi adatbázis alapján, másrészről a XXI. század szatellites technológiáját felhasználva, valamint egy 75 meteorológusból álló csapattal dolgozik a portálra kerülő adatok és előrejelzések helyességén. Így olyan többletadatok is elérhetővé válnak a látogatók számára, amelyek korábban nem, úgymint érzett hőmérséklet, látótávolság stb., mondta Dunder Krisztián, az Inform Média Kft. Online portáljainak főszerkesztője.


Tervezhető programok

A három időjárás aloldalon huszonhárom északkeleti (Debrecen, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Hajdúnánás, Püspökladány, Berettyóújfalu, Derecske,Polgár, Edelény, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Putnok, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj, Kisvárda, Mátészalka, Nyíregyháza, Újfehértó, Vásárosnamény és Záhony), valamint több mint húsz országos (köztük több üdülőváros és a Kékestető) település adatai találhatóak meg, mindegyik pontról óránként frissülő információkkal. Ezek: aktuális hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, szélerősség, szélirány, érzett hőmérséklet, harmatpont és nem utolsó sorban a látótávolság.

Megismerhető továbbá az időjárás jellege, minimum és maximum értékek, négy napos előrejelzés és rövid szöveges előrejelzés. A hab a tortán a magyarországi hőtérkép és az Európára vetített műholdkép, amelyek naponta többször is frissülnek – ismertette a főszerkesztő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés