Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napelemes mobiltelefon akkumulátortöltő

Kütyük

Napelemes mobiltelefon akkumulátortöltő

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy kifejlesztette a világ első olyan napelemes hordozható töltőberendezését, melynek segítségével mobiltelefonok, videokamerák és kézi játékgépek akkumulátorai egyaránt feltölthetők.

A Pocket Energy névre keresztelt újszerű eszköz Japánban várhatóan májusban fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban, még pedig 20 ezer jenes, vagyis mintegy 39 ezer forintos áron.

Az új töltőberendezésnek hála immár utazásaink alatt és áramszünet esetén is feltölthetjük mobil készülékeinket – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Keiichi Yasuda, a vállalat fejlesztési részlegének egyik vezetője. Yasuda elmondta, hogy a körülbelül 300 gramm tömegű eszköz napeleme kettéhajtható, így a helyfoglalás teljesen minimális. A Pocket Energy a gyári specifikációk szerint négy napsütéses órányi töltést követően egy mobiltelefon esetében mintegy négyórás beszélgetési időt biztosít.

Nem titkoltan azt reméljük, hogy az eszközből már a forgalmazás megkezdését követő első évben több ezer darab talál majd gazdára és amennyiben minden jól megy, akkor a Pocket Energy-hez köthető bevételeink három éven belül elérik majd az 1 milliárd jent – mondta Yasuda, majd hozzátette, hogy a Pocket Energy még az idén Japánon kívül is megvásárolható lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés