Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vékonyabb mobilok a Toshiba új chiptokozási eljárásának köszönhetően

Kütyük

Vékonyabb mobilok a Toshiba új chiptokozási eljárásának köszönhetően

A Toshiba munkatársai egy olyan új chiptokozási eljárást jelentettek be, melynek segítségével egyetlen tokozáson belül akár kilenc darab mikrochipet is el lehet helyezni, ily módon a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek minden korábbinál kisebb, illetve vékonyabb új modellekkel rukkolhatnak majd elő.

A bejelentés kapcsán többek közt szó esett arról, hogy az újfajta multichip megoldás magassága mindössze 1,4 milliméter, és a közös tokozáson belül jól megférnek egymás mellett az adattárolásra használt NAND flashmemóriák, a kódtároló NOR flashmemóriák és egyéb chipek. A Toshiba korábbi multichip megoldása egyébként maximum hat darab mikrochipet tudott magába fogadni.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a gyártók és az operátorok által lényegében egymás után bevezetett új funkciók és szolgáltatások következtében a mobiltelefonokban fellelhető memória mennyisége átlagosan 15 havonta a duplájára növekszik, éppen ezért rendkívüli fontossággal bír a Toshiba mostani bejelentése.

A világ elsőszámú chipgyártó cégeként jegyzett Intel a tavalyi esztendő végén arról számolt be, hogy 2004-ben egy olyan multichip modullal fog előrukkolni, mely négy mikrochip révén nem kevesebb mint 1 gigabit adat tárolására lesz képes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés