Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bulgáriában mobiltelefonnal robbantottak fel egy bombát

Kütyük

Bulgáriában mobiltelefonnal robbantottak fel egy bombát

Hírügynökségi jelentések szerint egy a héten Bulgáriában végrehajtott bombamerényletben mobiltelefon segítségével aktiválták a felhasznált robbanóanyagot.

A bomba egy biztosító társaság, a Bul Ins szófiai irodájában, egy lift tetején robbant fel. Bojko Boriszov, bulgár belügyminiszter a történtek után azt nyilatkozta, hogy a bombát feltételezések szerint mobiltelefon segítségével hozták működésbe.

A robbanásban négy ember életét vesztette, heten pedig kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok között van Stoil Slavov, az Interpetrolium and Partners egyik tulajdonosa, és egyik testőre, Petar Petrov. A harmadik elhunyt a harminchét esztendős Ilijan Kazakov, akinek testőre, Sztoil Szlavov ugyancsak meghalt a merényletben.

A merényletért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, mindenesetre a rendőrség úgy véli, hogy a robbantás a régóta tartó helyi bandaháború része volt. Az állami televízió értesülései szerint Sztoil Szlavov az elmúlt két-három évben több életveszélyes fenyegetést kapott. A Bul Ins egyébként Bulgária negyedik legnagyobb biztosítási társasága, mely főként gépjármű biztosítási ügyekkel foglalkozik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés