Connect with us

technokrata

EDGE mobiltelefon chipset a TI-től

Kütyük

EDGE mobiltelefon chipset a TI-től

A Texas Instruments bemutatta első EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) kompatibilis mobiltelefonos chipkészletét, mely a cég történelmében fontos mérföldkövet jelent a harmadik generációs technológiák felé vezető úton.

A TCS3500 típusjelzésű chipsetre építkezve a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek olyan új készülékeket dobhatnak piacra, melyek kihasználhatják az EDGE (2,75G) hálózatok nyújtotta nagy adatátviteli sebességet.

Az EDGE körülbelül kétszer gyorsabb, mint a manapság oly népszerű GPRS, viszont jelentősen lassabb, mint az egyelőre csak szárnyait bontogató UMTS (3G). Az EDGE kapcsán pozitívum, hogy bevezetése sokkal kisebb anyagi ráfordítást igényel, mint az UMTS meghonosítása. Az EDGE világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hazánkban jelenleg a Westel és Pannon GSM biztosít EDGE szolgáltatásokat, igaz egyelőre meglehetősen kevés helyen.

A Texas Instruments által most bejelentett TCS3500-as chipkészlet a Microsoft Windows Mobile, a Symbian, a Linux, illetve a PalmSource-féle Palm operációs rendszerrel egyaránt kompatibilis, vagyis a mobiltelefon gyártók keze e tekintetben abszolút nincs megkötve. A vállalat képviselői a TCS3500 árát illetően egyelőre nem kívántak nyilatkozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin