Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Sharp technológia: üzleti dokumentumok a mobilok kijelzőjén

Kütyük

Új Sharp technológia: üzleti dokumentumok a mobilok kijelzőjén

A különböző fogyasztói elektronikus termékek gyártásával foglalkozó japán Sharp és egy kanadai székhelyű szoftverfejlesztő cég, a BitFlash munkatársai bejelentették, hogy elkészült a világ első olyan kijelző megoldása, mely immár a mobiltelefonok esetében is lehetővé teszi a különböző üzleti dokumentumok megfelelő módon történő megjelenítését.

A világ elsőszámú folyadékkristályos televízió gyártójaként jegyzett Sharp szerint az új technológia révén az üzleti iratok, táblázatok, grafikonok és prezentációk minden korábbinál jobb minőségben, zoom funkcióval kiegészítve élvezhetők a mobiltelefonok kijelzőin.

Ezzel az új megoldással azt szerettük volna elérni, hogy a felhasználók már a mobiltelefonjaikon is oly módon kezelhessék különböző dokumentumaikat, mint ahogy azt teszik az asztali számítógépeik segítségével – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Miyuki Nakayama, a Sharp szóvivője. Nakayama elmondta, hogy a technológia lényege, hogy egy speciális kiszolgáló úgynevezett SVG-T (Scalable Vector Graphics-Tiny) formátumra konvertálja át az üzleti dokumentumokat, melyek aztán minden további nélkül, könnyen olvasható formában jeleníthetők meg a mobil készülékek relatíve kis méretű kijelzőin.

A speciális megjelenítési technológiával először a gyártó V601SH típusjelzésű, 2 megapixeles felbontású integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonja esetében találkozhatunk majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés