Connect with us

technokrata

Az Intel elhozza a bővíthető memóriájú okoshűtőt

Smart home

Az Intel elhozza a bővíthető memóriájú okoshűtőt

Az Intel elhozza a bővíthető memóriájú okoshűtőt

Az Intel szakemberei dolgozták ki a koncepciót az okoseszközök hardveres fejlesztésére.

Ha belegondolunk, akkor az összes mostanában egyre inkább teret hódító okoskészülék egy számítógépnek számít. Van bennük processzor, memória, s minden egyéb hardver, amik rendkívül hasonlóak egy PC komponenseiben. A probléma azonban az ezekkel az okos eszközökkel, mint az okostévé vagy hűtőszekrény, hogy hamar elavulttá válhatnak, és ahhoz, hogy például gyorsabb, jobb teljesítményű tévénk lehessen, egy új készüléket kell vennünk.

Az Intel azt reméli, hogy ez megváltozik a Computer Card névre keresztelt új platformjával. Ez tulajdonképpen egy bankkártya méretű moduláris számítógép, amely könnyedén kivehető és kicserélhető lenne a különböző okos eszközökben. A koncepció lényege, ha a gyártó új fejlesztéssel rukkol elő, akkor az új Computer Card-ot simán bedugva a TV-be vagy a hűtőbe máris elvégeztük a hardveres fejlesztést. A kis méretű számítógép tartalmaz az Intel chipen kívül memóriát, tárhelyet és hálózati csatlakozási lehetőségeket is.

Az Intel egyébként a fejlesztést nem egyedül végzi, együttműködik a projektben számos nagy harvergyártó, mint például a Dell, HP, Lenovo vagy a Sharp, így igen jó eséllyel számíthatunk rá, hogy hamarosan megjelenik ez a megoldás az okos eszközökben.

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin