Connect with us

Hirdetés

technokrata

NTT DoCoMo: 2006-ban már 25 millió 3G előfizető lesz

Kütyük

NTT DoCoMo: 2006-ban már 25 millió 3G előfizető lesz

Japán legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy várakozásai szerint 2006-ban már nem kevesebb mint 25 millió harmadik generációs előfizetővel fog rendelkezni, szemben az idén októberben regisztrált mintegy 1,3 millió 3G előfizetővel.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy három év múlva körülbelül 50 millió előfizetőt tudhatunk majd magunkénak, akik közül minden második személy harmadik generációs szolgáltatásokat fog használni – nyilatkozta újságírók körében Keiji Tachikawa, az NTT DoCoMo vezérigazgatója. Ismeretes, hogy a 3G készülékek, illetve szolgáltatások révén jelentősen nagyobb adatátviteli sebesség érhető el, mint a jelenleg széles körben használatos 2,5G (GPRS) megoldások segítségével, így például a 3G már videotelefonálást is lehetővé tesz.

Tachikawa elmondta, hogy az NTT DoCoMo javasolja a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégeknek, hogy fejlesszenek olyan újgenerációs mobil készülékeket, melyeken a nyílt forrású Linux, vagy éppen a manapság egyre népszerűbb Symbian operációs rendszer teljesít szolgálatot. A vállalat vezetője szerint a Linux előnye ingyenességében, valamint könnyű módosíthatóságában rejlik, éppen ezért sokkal inkább érdemes Linux alapú, mint sem Microsoft szoftver alapú új mobiltelefonokat fejleszteni.

A japán mobiltelefon gyártók legtöbbje egy a szigetországban kifejlesztett operációs rendszert használ, a TRON-t, a Fujitsu és a Matsushita Electric Industrial pedig a londoni székhelyű Symbian cég operációs rendszerét részesíti előnyben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés