Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftverhiba sújtja a KDDI legújabb 3G mobiljait

Kütyük

Szoftverhiba sújtja a KDDI legújabb 3G mobiljait

Japán második legnagyobb mobil telekommunikációs szolgáltatója, a KDDI Corporation bejelentette, hogy szoftverhiba miatt ideiglenesen felfüggeszti a legújabb harmadik generációs szolgáltatásához szánt mobil készülékek forgalmazását.

A bejelentésre mindössze pár nappal azt követően került sor, hogy a vállalat beindította azt a CDMA2000 1x EV-DO szabványú, nagy adatátviteli sebességet biztosító harmadik generációs szolgáltatását, mely az Egyesült Államokbeli Qualcomm cég technológiai megoldásaira épül.

A KDDI szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy szoftverhiba következtében az új szolgáltatáshoz fejlesztett mobiltelefonokon nem lehet elindítani a letöltött szoftvereket, amennyiben hatezernél több adatállomány van a készüléken. A japán Hitachi által kifejlesztett újgenerációs mobiltelefonokból a vállalat az eddigiekben mintegy 7200 darabot hozott forgalomba. A KDDI szóvivője utalt arra, hogy a fejlesztők már javában dolgoznak a szoftverhiba kijavításán, és amennyiben minden jól megy, az említett készülék javított verziója a jövő héten újra megjelenhet a kereskedelmi forgalomban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az ügyből kifolyólag mekkora kár éri a KDDI-t, mindenesetre az operátor az őt ért károkat át kívánja terhelni a Hitachira.

A KDDI-féle CDMA2000 1x EV-DO rendszerű harmadik generációs mobiltelefonos hálózatok nem kevesebb mint 2,4 Mb/s-os adatátviteli sebességet tesznek lehetővé, vagyis hatszor nagyobbat, mint a konkurens NTT DoCoMo 3G rendszere.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés