Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három mobil operátor lesz Irakban

Kütyük

Három mobil operátor lesz Irakban

Irakban az amerikai hatóságok kiírták az ország kiépítésre váró mobiltelefonos hálózatának tenderét, mely három mobil licenszjogot foglal magában.

A három iraki licenszet az ország földrajzi adottságainak megfelelően osztják majd szét, így a jövőben várhatóan lesz egy észak-iraki, közép-iraki, valamint egy dél-iraki mobiltelefonos szolgáltató.

Azért döntöttünk úgy, hogy az iraki mobiltelefonos licenszeket geográfiai megfontolások alapján osztjuk szét, mert ily módon garantálható leginkább, hogy az egész iraki nép a lehető leghamarabb hozzájuthat a különböző mobilos szolgáltatásokhoz – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a CPA (Coalition Provisional Authority) egyik vezetője, majd hozzátette, hogy mindhárom iraki licensz mindössze két esztendőre szól. Eme rövid licensz időszakot a CPA a különleges iraki körülményekkel magyarázza.

Az Irakban jelenleg ideiglenesen működő GSM rendszerek csak egyes nagyobb városokban, így például Bagdadban és Bászrában érhetők el, a CPA szerint viszont az új tendernek köszönhetően hamarosan már több mint 16 millió iraki polgár veheti majd igénybe az újonnan indítandó mobilos szolgáltatásokat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés