Connect with us

Hirdetés

technokrata

Japánban 12 Mbps-os ADSL kapható havi 5 ezer forintnyi összegért

Kütyük

Japánban 12 Mbps-os ADSL kapható havi 5 ezer forintnyi összegért

21 dolláros havidíjért a japánok egy jelentős része igénybe veheti ezt az otthoni használatra hihetetlennek tűnő sebességet.

Masayoshi Son – így hívják azt a japán üzletembert, aki annak ellenére aktív szereplője maradt a távol-kelet IT-világának, hogy a dotcom válság kirobbanásával cége 75 milliárd dollárt vesztett. Az egykor a nyolcadik leggazdagabb embernek számító japán most az Internet-hozzáféréseket igyekszik megreformálni hazájában, alacsony összegért kínálván hihetetlenül gyors ADSL-kapcsolatot.

A Yahoo! BB márka alatt futó szolgáltatás azért képes ilyen elképesztő adatátviteli sebességre az egyszerű háztartásokban is, mert rézvezetéken keresztül futnak az adatok – másodpercenként akár közel 1,5 MB-tal is! Ezzel egy komplett CD (650 MB) leszedése alig 7 percet igényel, nem csoda, hogy naponta több ezren csatlakoznak a hálózathoz (és teszik ezzel a Yahoo! BB-t a világ leggyorsabban növekvő szélessávú Internet-szolgáltatójává).

Az ISP egyébként VOIP szolgáltatással is rendelkezésre áll ügyfelei számára, olyan árakat kínálva, amikkel semelyik más szolgáltató nem képes versenyezni: egy percnyi telefonálás New Yorkból Tokióba percenként kevesebbe kerül, mint három dollárcent. Son jövőképe szerint egyébként a VOIP lesz a 21. század e-mailje; a japán üzletember szerint hamarosan beköszönthet (legalábbis a szigetországban) az ingyenes, Internet-alapú telefonálás korszaka.

Az elemzők véleménye megoszlik: a szkeptikusok szerint Son vállalkozása hamar csődbe futhat a kiadások bevételekhez képesti elszabadulása miatt. Más elemzők azonban egyenesen a japán gazdaság megmentőjét látják a vállalkozásban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés