Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szélessávú Internet-hozzáférések aránya magasabb nálunk, mint az EU-ban

Kütyük

A szélessávú Internet-hozzáférések aránya magasabb nálunk, mint az EU-ban

Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője elmondta, hogy 2004-ben a határon túli magyar fiataloknak is rendeznek eMagyarország táborokat; ezen felül beszámolt a magyar internetezés fejlődéséről is.

Kovács elmondta: már megállapodtak az erdélyi és a vajdasági magyar szervezetekkel a tábor 2004-es rendezéséről. A tárca vezetője reményének adott hangot, amikor közölte, hogy talán a napokban megszülethet a megegyezés a felvidéki és a kárpátaljai táborokról is. Idén egyébként első alkalommal mind a hat régióban rendeznek eMagyarország táborokat, amelyek munkájában a középiskolás korosztály, az informatikára legfogékonyabb 14-18 év közötti generáció vesz részt.

A miniszter az esélyteremtés fontos eszközének nevezte az eMagyarország program megvalósulását, amely ˝az információs technológiák társadalmasítását˝ jelenti. Emellett azt is elmondta, hogy az eMagyarország programra összesen csaknem 3 milliárd forintot fordítanak – amiben benne szerepel a kisposta-program is; Kovács szerint az év végére befejeződnek a tárgyalások a Magyar Postával és az önkormányzatokkal, így mintegy 400 volt kisposta adhat majd otthont az adott település információs pontjának.

Kovács közölte azt is, hogy hamarosan megjelennek a pályázatok az eMagyarország posta pont, az eMagyarország közösségi pont és az eMagyarorzság utcai információs pont létesítésére. A miniszter emlékeztetett arra is, hogy a programnak köszönhetőe az Európai Unióhoz való csatlakozásunk időpontjára, azaz 2004. május 1-re az országban 2.400 közösségi ingyenes Internet-hozzáférési helyet alakítanak ki.

Kovács fontosnak tartotta azt is kihangsúlyozni, hogy 2002 és 2003 márciusa között 41 százalékkal nőtt az Internet-előfizetők száma Magyarországon. Az ráadásul különösen jelentős, hogy az EU-átlagnál is magasabb – 27 százalék – a széles sávú Internet-hozzáférés aránya hazánkban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés