Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony Ericsson a CDMA helyett a GSM-re kíván koncentrálni

Kütyük

A Sony Ericsson a CDMA helyett a GSM-re kíván koncentrálni

A Sony Ericsson Mobile Communications bejelentette, hogy fel kíván hagyni egyes, az észak-amerikai piacokra szánt mobiltelefonok gyártásával, ami várhatóan érzékenyen érinti majd az ezen készülékeket chippel ellátó Qualcommot.

A japán-svéd vegyesvállalat munkatársai elmondták, hogy a Sony Ericsson az Egyesült Államok és Kanada mobilpiacára a jövőben már nem fog gyártani CDMA (Code Division Multiple Access), vagyis kódosztásos többszörös hozzáférési elven működő mobiltelefonokat. A gyártó képviselői hangsúlyozták, hogy a Sony Ericsson a japán piacot ezzel szemben továbbra is el fogja látni CDMA készülékekkel.

A döntés hátterében nem titkoltan az áll, hogy a Sony Ericsson a jövőben a világ legnépszerűbb, legszélesebb körben használt mobiltelefonos szabványára, a GSM-re (Global System for Mobile Communications) kíván összpontosítani. Összehasonlításképp, a legfrissebb adatok szerint a világ összes mobiltelefonjának több mint 75 százaléka GSM készülék, a CDMA szabvánnyal kompatibilis mobilok globális piacrésze pedig mindössze 18 százalék.

A mostani bejelentés lehet a garancia a növekedés fenntartására – nyilatkozta Katsumi Ihara, a mostanság komoly gondokkal küszködő Sony Ericsson elnöke. A vállalat képviselői egyébként ugyancsak most adtak hírt arról, hogy a Sony Ericsson németországi és Egyesült Államokbeli gyártóüzemeiből a közeljövőben mintegy ötszáz alkalmazottat fognak elbocsátani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés