Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az orvosok kamerás mobilokkal küldik egymásnak a röntgenfelvételeket

Kütyük

Az orvosok kamerás mobilokkal küldik egymásnak a röntgenfelvételeket

A legmodernebb mobiltelefonos technológiák immár a gyógyászatban is fontos szerephez jutnak, melyre jó példa az az Egyesült Királyságbeli kórház, ahol az ügyeletes orvosok integrált digitális fényképezőgépes mobiljaik segítségével továbbítják az éppen házon kívül tartózkodó szakorvosok számára a sürgősebb esetek röntgenfelvételeit.

A kórház orvosai szerint a nemrégiben bevezetett új mobiltelefonos rendszer révén a betegek jobb és gyorsabb ellátásban részesülhetnek, valamint például az ortopédiai részlegen jelentősen csökkent a várakozási idő.

Természetesen korábban is volt példa arra, hogy a kórházban készített röntgenfelvételeket eljuttatták a máshol tartózkodó szakorvosokhoz, azonban ezen esetekben általában taxit kellett igénybe venni a röntgenképek továbbításához, ami egyrészt lassú, másrészt pedig túl költséges megoldás volt.

“Sokszor adódik olyan helyzet, hogy nincs a kórházban megfelelő szakorvos, illetve amikor a kollégák a lehető legpontosabb diagnózis érdekében egyszerűen csak meg szeretnék tudni egymás véleményét egy-egy röntgenfelvétel kapcsán. Az újabb mobiltelefonok segítségével készíthető és elküldhető digitális fényképek rendkívül sokat segítenek ilyen esetekben” – nyilatkozta Jonathan P. Davies, a Royal Glamorgan kórház egyik munkatársa. Arról egyébként nem szól a fáma, hogy a szakorvosok mennyire elégedettek a jelenlegi kamerás mobilok nyújtotta, általában sokat kritizálható képminőséggel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés