Connect with us

Hirdetés

technokrata

Westellel 254 mobilhálózaton a Föld körül

Kütyük

Westellel 254 mobilhálózaton a Föld körül

Az előző év azonos időszakához képest az első két hónapban jelentősen nőtt a magyarok utazási kedve és a nyaralások időszakának beköszöntével a Westel ügyfelei is egyre többször használják mobiljukat külföldön.

A külföldi mobilhasználat további növekedése az utazások számának emelkedése mellett annak köszönhető, hogy a havidíjas 06-30-asok hazai viszonylatban egyedülállóan 113 ország 254 partnerhálózatán indíthatnak és fogadhatnak hívásokat, illetve SMS-ket.

Tavaly közel 13 millió alkalommal látogattak magyarok külföldre és a Magyarországra érkező külföldiek száma megközelítette a 32 milliót. Az év első hónapjában a kiutazások száma 27,8 százalékkal, a beutazások száma 5,6 százalékkal volt több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Természetesen a közel 3,5 millió westeles is gyakrabban indul útnak a határokon túlra és az egyedülálló roaming választéknak köszönhetően az idei évben várhatóan minden eddigit meghaladó nemzetközi forgalomra lehet számítani.

A Westel ügyfelek növekvő külföldi mobilhasználatában fontos szerepet játszanak a havidíjasok, akik 5 kontinensen, 113 ország 254 partnerhálózatán érhetők el és tetszésük szerint hívhatnak fel bárkit világszerte. A barangolás terén mai napig meghatározó havidíjasok mellett egyre többen használják ki a Domino roaming szolgáltatást, amely 53 ország 106 hálózatán biztosít teljes körű telefonálási lehetőséget, míg a többi külföldi mobilhálózaton az előre fizetett kártyával hívásfogadásra és SMS küldésre van lehetőség. A Westel ügyfelei a partnerhálózatokból tavaly 27 milliónál több SMS üzenetet küldtek és a teljes SMS forgalom meghaladta a 75 milliót, miközben a Domino kártyások roaming forgalma 2002-ben az előző évhez képest megduplázódott, és 2003-ban ez a trend vélhetően folytatódni fog. A Westel ügyfelei egyre több országban élhetnek a legújabb szolgáltatások nyújtotta előnyökkel, hiszen a hazai szolgáltatók közül elsőként a Westelnél bevezetett MMS roamingot GPRS alapon immáron 14 országban (vonalkapcsolt alapon több helyen) használhatják és ebben a 14 országban természetesen a GPRS is minden havidíjas Westel ügyfél számára igénybe vehető.

Évről-évre hagyományosan a július a legforgalmasabb hónap és nem nagyon változik a legnépszerűbb országok listája sem. A Westelesek legtöbb alkalommal Ausztriában, Horvátországban, Németországban, Olaszországban és Romániában telefonálnak, miközben a legnagyobb hazai mobilszolgáltató hálózatát tanzániai, bermudai, zimbabwei és elefántcsontparti mobil előfizetők is igénybe veszik.

Utazás előtt feltétlenül érdemes tájékozódni a célországban elérhető hálózatokról és díjakról, így esetlegesen az aktuális és kihasználható időszakos akciós kedvezményekről is értesülhetnek ügyfeleink. A horvátországi HT-Mobile hálózatában például 2003. június 1 és 2003. augusztus 31. 17 és 18 óra között küldött SMS-ekért a díj felét, mindössze kb. 18 forintot számláznak, a görög Telestet hálózatából pedig július és augusztus folyamán minden hétvégén 20 százalékkal olcsóbban küldhetők el a rövid szöveges üzenetek.

A forgalmi adatok alapján megállapítható, hogy a tavalyi évben hazánkba érkező közel 32 millió látogató jelentős része magyarországi tartózkodása alatt sem nélkülözhette mobiltelefonját. Ezt bizonyítja, hogy a Westel hálózatán lebonyolított több mint 20 millió hívás mellett dinamikusan bővül az adatforgalom, köszönhetően a GPRS és MMS szolgáltatások iránt mutatkozó érdeklődésnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés