Connect with us

Hirdetés

technokrata

1,2 megapixel felbontású kamerás mobil a Casio-tól

Kütyük

1,2 megapixel felbontású kamerás mobil a Casio-tól

A Casio a napokban Japánban piacra dobta első nagy felbontású integrált digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonját, az A5401CA típusjelzésű készüléket.

Manapság lényegében már a világ összes régiójában megvásárolhatók a digitális fényképek készítésére alkalmas különböző mobiltelefonok, azonban ezen készülékek az esetek 99 százalékában csak alacsony felbontású, relatíve gyenge minőségű fényképezőgéppel vannak felvértezve, tehát nem képesek felváltani a hagyományos digitális fényképezőgépeket.

A Casio most bemutatott vadonatúj mobiltelefonja azonban egy 1.240.000 pixeles, tehát 1,2 megapixel felbontású CCD szenzort tudhat magáénak, vagyis felbontása négyszer nagyobb, mint a jelenleg forgalomban lévő konkurens telefonoké. A nyolcszoros digitális zoommal rendelkező Casio A5401CA segítségével SXGA (1280×960 pixel), VGA (640×480 pixel, Panorama (640×176 pixel), valamint Mini (132×176 pixel) fényképek készíthetők, mely képek a mindeddig páratlan minőség következtében a gyártó szerint akár fotónyomtatásra is alkalmasak.

A Casio legújabb kamerás mobilja alaphelyzetben 16 MB memóriával rendelkezik, így akár nyolcvan darab 1280×960 pixel felbontású digitális fénykép is eltárolható benne. A sárga, ezüst és fekete színű változatokban kapható, szétnyitható kialakítású Casio mobiltelefon 48 milliméter széles, 95 milliméter hosszú és 24 milliméter magas, a mérlegen pedig egész pontosan 106 grammot nyom.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés