Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feléledőben az internetes vállalkozások

Kütyük

Feléledőben az internetes vállalkozások

Egyre pozitívabb jövő elé néznek azok az internetes vállalkozások, melyek túlélték a nagy recessziót.

Az internetes cégekbe vetett túlzott bizalom az ezredfordulón egyszer csak megcsappant, éles kaszával aratva a sokmindent felmutatni nem tudó vállalkozások között. Újfent kedvezőbb jövő elé tekinthetnek azonban az online üzletágak néhány nagy cégei, melyek túlélték ezt a visszaesést. A The Economist szerint ugyanis három évvel a Nasdaq összeomlása után a befektetők egy része ismét beszállt az online üzletbe.

Az Amazon, az eBay és a Yahoo – a három nagy internetes túlélőként emlegetett cég – részvényei a tavalyi év során folyamatosan a legkeresettebbek közé tartoztak. Az Amazon (amely a könyvek mellett már videokazettákat és DVD-ket is forgalmaz) tavalyelőtti mélypontját követően már megötszörözte (!) részvényeinek árfolyamát. A Yahoo értékpapírjainak árai is jelentősen emelkedtek a kilábalás időszakában, több mint ötven százalékkal; az eBay részvényei pedig negyven százalékkal erősödtek 2002 során.

Az internetes vállalkozások iránti bizalom növekedését jelzi a befektetési kedv élénkülése is. Míg tavaly és tavalyelőtt ilyenkor mindenki szabadulni próbált az online üzletágban érdekelt cégek papírjaitól, Barry Diller – egy híres hollywoodi médiacézár – a múlt héten 720 millió dollárért vásárolta meg a LendingTree online pénzügyi szolgáltató céget.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés