Connect with us

Hirdetés

technokrata

Októberben érkezik a Nokia N-Gage

Kütyük

Októberben érkezik a Nokia N-Gage

A Nokia munkatársai hivatalosan bejelentették, hogy a cég sokak által várva várt, N-Gage típusjelzésű készüléke októberben jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A hordozható játékgépek és mobiltelefonok szolgáltatásait egyaránt felvonultató eszköz ajánlott fogyasztói ára 299 dollár lesz, a rajta futtatható játékszoftverek darabjáért pedig átlagosan 30-40 dollárt kell majd fizetni – nyilatkozták a finn gyártó képviselői a napokban Los Angelesben zajló E3 játékipari szakkiállítás keretein belül.

A Sony ugyancsak a mostani E3 kiállításon ragadta meg az alkalmat, hogy bejelentse: 2004 végén egy vadonatúj hordozható játékgéppel, név szerint a PSP-vel fog előrukkolni. A PSP konkrét specifikációról egyelőre vajmi keveset lehet tudni, az azonban több mint valószínű, hogy a japán gyártó újdonsága mobiltelefonként nem lesz használható. Visszatérve a Nokia féle N-Gage-re, elmondható róla, hogy debütálásának időpontjában nem sok nála drágább játékgép lesz forgalomban, hiszen az otthoni játékgépek piacán versenyző Sony PlayStation 2 és a Microsoft Xbox 199 dollárba, a Nintendo GameCube pedig mindössze 149 dollárba kerül. Egyelőre kérdéses, hogy a mobiltelefonos szolgáltatók milyen árkedvezményeket biztosítanak majd az N-Gage-re.

A várhatóan valamikor október első felében debütáló N-Gage-re megjelenésének időpontjában tizenegy játék lesz elérhető, és a Nokia azt ígéri, hogy az év végi ünnepekig húsz újabb N-Gage játékszoftver lát majd napvilágot. Az N-Gage bemutatkozásakor többek közt olyan neves szoftverek állnak majd a játékosok rendelkezésére, mint amilyen például a Sonic (Sega), a Red Faction (THQ), vagy a Tony Hawk Pro Skater (Activision).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés