Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyon lassan térülnek meg a 3G befektetések

Kütyük

Nagyon lassan térülnek meg a 3G befektetések

Szépen lassan egye több európai országban elérhetők a harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatások, a szolgáltatókra azonban még egy igen nagy feladat vár: meggyőzni az előfizetőket a 3G rendszerek előnyeiről.

Az európai mobil szolgáltatók az elmúlt esztendőkben több mint 100 milliárd dollárt költöttek a harmadik generációs licenszek, illetve a megfelelő infrastrukturális megoldások megvásárlására, és nem titkoltan azt szeretnék, ha ezen jelentős befektetéseik a lehető legrövidebb időn belül megtérülnének.

A harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatások először Ázsiát, majd Európát kezdték el meghódítani, a közeljövőben pedig várhatóan az Egyesült Államok is sorra fog kerülni. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy még a legkomolyabb 3G múlttal rendelkező ázsiai régióban is csak szórványos a harmadik generációs szolgáltatások elérhetősége.

“Ázsiában a 3G szempontjából valós piacokról tulajdonképpen csak Dél-Koreában, Japánban és Ausztráliában beszélhetünk. Szingapúrban, Hongkongban és Tajvanon várhatóan a közeljövőben indulnak majd az első ilyen új hálózatok, a térség más országai viszont még nagyon messze vannak ettől az új mobilos technológiától” – nyilatkozta az egyik piaci elemző a napokban. Szakértők szerint mind az ázsiai, mind az európai régióban jelenleg az jelenti a legnagyobb gondot, hogy a harmadik generációs készülékekért sokan nem hajlandók 400-600 dollárt kifizetni, mint ahogy az előfizetők nagy része a 3G szolgáltatások árát is túlzottan magasnak találja. Egyesek egyébként úgy vélekednek, hogy a szolgáltatók 2010 előtt nem igazán számíthatnak jelentős 3G bevételekre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés