Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre jobban érezhetők a SARS vírus mobilpiaci negatív hatásai

Kütyük

Egyre jobban érezhetők a SARS vírus mobilpiaci negatív hatásai

A különböző Motorola és Panasonic mobiltelefonokat gyártó Compal Communications bejelentette, hogy a SARS vírus, illetve az iraki háború negatív gazdasági hatásai miatt 2003-ban várhatóan közel fele annyi készüléket fog leszállítani, mint azt korábban tervezte.

Ray Chen, a cég elnöke egy a napokban megrendezett befektetői konferencián elmondta, hogy az idei esztendőben előreláthatólag csak 4 millió mobil készülék fogja elhagyni a cég gyártósorait, ami jelentős visszaesést jelent az idén januári hétmilliós előrejelzéshez képest.

Chen elmondta, hogy a Compal Communications-t rendkívül érzékenyen érinti a közelmúltban kirobbant SARS járvány, ugyanis a vállalat jelentős mennyiségű mobiltelefont szokott szállítani a leginkább fertőzött kínai régióba. Ebben az ázsiai régióban a halálos kór megjelenését követően alaposan visszaestek a mobiltelefon eladások, ennek következtében pedig a kínai cégek a korábban tervezettnél jelentősen kevesebb készüléket rendeltek a Compal Communications-től.

Ugyancsak károsan hat a cégre, hogy a Motorola az elmúlt hónapban befejezte a Compal Communications által gyártott E360-as mobil készülékek forgalmazását, az E365 típusjelzésű utódmodell forgalmazása pedig csak valamikor a nyár közepén kezdődik majd meg. A Compal Communications gyártja majd a Panasonic G60-as mobiltelefonját is, melynek sorozatgyártása várhatóan júniusban fog megkezdődni. A vállalat az első negyedévben egyébként mintegy 670 ezer mobiltelefont gyártott le, forgalma pedig valamivel meghaladta a 2,4 milliárd dollárt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés