Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dinamikusan fejlődik a mobiltelefonokba szánt LCD-k piaca

Kütyük

Dinamikusan fejlődik a mobiltelefonokba szánt LCD-k piaca

Egy friss jelentésből kiderül, hogy a mobiltelefonokba és kéziszámítógépekbe szánt folyadékkristályos kijelzők (LCD) piaca várhatóan továbbra is dinamikusan fog növekedni, valamint, hogy a mostanság, illetve a közeljövőben napvilágot látó LCD-k már egyre nagyobb arányban lesznek színesek.

Az iSuppli/Stanford Resources piackutató cég által készített jelentés szerint az idei esztendőben megközelítőleg 533 millió darab, mobiltelefonokba szánt LCD-t fognak legyártani, a kéziszámítógépekbe szánt hasonló kijelzők száma pedig ugyanezen időszakban vélhetően meg fogja haladni a 14 milliót.

A piackutatók előrejelzései szerint a különböző mobil eszközökbe szánt LCD megjelenítők piacának növekedése az előttünk álló években is folytatódni fog, amit jól szemléltet, hogy évenkénti 15 százalékos növekedést követően a 2006-os esztendőben már várhatóan 770 millió darab mobiltelefon LCD-t, valamint közel 24 millió darab kéziszámítógép LCD-t fognak forgalomba hozni.

A jelentésből többek közt arra is fény derül, hogy a színes kijelzők az elkövetkezendő években szépen lassan megkezdik a monokróm kijelzők mobiltelefon piacról történő kiszorítását. A színes kijelzős mobiltelefonok forradalma egyébként 2001-ben Japánban kezdődött, és azóta az egész világra kiterjedt. Az iSuppli/Stanford Resources előrejelzései szerint 2004-ben a színes és monokróm kijelzők mobiltelefon piaci aránya közel 50-50 százalékos lesz, a színes kijelzők 30 százaléka pedig CSTN LCD technológiákra fog épülni. Említésre méltó, hogy a mobiltelefonokba szánt színes kijelzők ára az elmúlt két évben több mint 25 százalékkal csökkent.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés