Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Westel és Pannon GSM együttműködésének köszönhetően a metró teljes vonalán lehet mobiltelefonálni

Kütyük

A Westel és Pannon GSM együttműködésének köszönhetően a metró teljes vonalán lehet mobiltelefonálni

A két vezető szolgáltató együtt fejezte be a teljes metróhálózat lefedését.

A Pannon GSM és a Westel együttműködése nyomán – a hálózati elemek közös, optimális alkalmazásával – mindkét mobilszolgáltató ügyfelei a budapesti metró és a kisföldalatti vonalainak teljes hosszában használhatják mobiltelefonjukat. A két cég a munkát közösen végezte el és az így telepített antennákat is közösen használják, üzemeltetik a budapesti metró hálózatán.

Budapest közlekedésében a kis földalatti, valamint a 2-es és 3-as metróvalak a rajtuk közlekedő évente több mint 300 millió utassal meghatározó szerepet játszanak. Az országos felszíni lefedettség biztosítását követően jogos igényként merült fel, hogy a metró napi közel 1 millió utasa az összesen 42, többnyire felszín alatti állomás mindegyikén, továbbá az állomások közötti szakaszokon is szabadon telefonálhassson, üzenetet küldhessen vagy böngészhesse a WAP oldalakat.

A két szolgáltató évekkel ezelőtt kezdte meg és 2002. végén közös, összehangolt fejlesztés eredményeként fejezte be a metró lefedettségét biztosító hálózat kiépítését, így a Westel és a Pannon GSM ügyfelei a beszélgetések mellett a cégek nyújtotta minden szolgáltatást – SMS, WAP, MMS, GPRS stb. – az utazás során is használhatnak. Az együttműködésnek köszönhetően, a szokásosnál nehezebb körülmények ellenére, párhuzamos rendszerek kiépítése nélkül, kiváló minőségben nyújtható a mobilszolgáltatás.

A hálózat bővülésével és a lefedett állomások számának növekedésével folyamatosan nőtt a beszélt percek száma és az SMS forgalom. A használati szokások eközben átalakultak, a kezdeti, arányaiban kiugró SMS forgalom mellett erőteljesebbé vált a beszédforgalom, miközben egyre többen kezdeményeztek hívásokat és küldtek SMS üzeneteket a metróból, mely több alkalommal kapacitásnövelést is igényelt a szolgáltatóktól.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés