Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha az elemzések nem csalnak, 2004-re 8,3 milliárd dolláros üzlet lesz az MMS

Kütyük

Ha az elemzések nem csalnak, 2004-re 8,3 milliárd dolláros üzlet lesz az MMS

Egy nemrég végzett kutatás azt hozta ki eredményül, hogy 2004-re az MMS-ből származó bevételek a 8,3 milliárd dolláros határt is átlépik majd.

A Juniper Research által végzett felmérésben 40 piacvezető cégek vizsgáltak meg MMS téren, és a számítások azt mutatták, hogy maga az MMS képes lesz 2004-re 8,3 milliárd dolláros bevételt generálni.

Természetesen ahhoz, hogy ilyen hamar felfusson ez az érték, a szolgáltatóknak is sokat kell tenniük. Az első és legfontosabb, hogy minél hamarabb felkészítsék hálózataikat az MMS küldésre és fogadásra, illetve az MMS roamingra. Másodsorban a szolgáltatóknak minél hamarabb elérhető áron kell kínálni MMS kompatíbilis telefonokat, különben a piac telítődése el sem kezdődhet.

A Juniper tanulmány kimutatta, hogy 2004-re az MMS bevételek túlnyomó része (5,6 milliárd dollág) a tartalomszolgáltatásból fog születni, míg a felhasználók közötti küldés mindössze 2,7 milliárd dollárt fog hozni. Ez pont az ellenkezője az SMS trendnek, mikor is a bevételforrás leginkább a kliens-kliens közötti üzenetküldésből származott, és a tartalomszolgáltatás csak kiegészítő bevételnek számított.

Az MMS szolgáltatás nagyon népszerű lesz a képküldési lehetősége miatt, amikor is a felhasználók egymás közt megoszthatják élményeiket, azonban ezzel korántsem merül ki az MMS lehetősége. Míg a WAP elbukott a kvázi használhatatlan tartalomszolgáltatás miatt, addig az MMS befoltozhatja ezt a lukat, hiszen segítségével valóban jól és kellemesen értelmezhető információhoz juthatnak a felhasználók. Ez természetesen a szolgáltatók oldaláról, mint hatalmas bevételforrás fog jelentkezni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés