Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Nokia és Panasonic együttműködés: a mobilok és a szórakoztatóelektronika összekapcsolása

Kütyük

Újabb Nokia és Panasonic együttműködés: a mobilok és a szórakoztatóelektronika összekapcsolása

A Nokia és a Panasonic bejelentették együttműködésüket, mely keretében a szórakoztatóelektronikai eszközöket össze lehet majd kapcsolni a mobiltelefonokkal.

A két cég bejelentette, hogy a közeljövőben közösen fognak munkálkodni annak érdekében, hogy a mobiltelefonok és a szórakoztatóelektronikai eszközök „egy közös nyelvet beszéljenek”. Az együttműködés olyan új szolgáltatásokat fog tartalmazni, mint például a távoli TV-zés, az audiovizuális eszközök összekapcsolása a mobilokkal és a telefonok távirányítóként való alkalmazása.

Természetesen a szabványosítás a legfontosabb, így a két cég közösen fog olyan API-t (programozói felületet) megtervezni, mely JAVA alapokon biztosítja majd a két csoport biztos együttműködését.

„A Nokiával való együttműködés remek alkalom arra, hogy kamatoztathassuk a hosszú évek során összegyűjtött tapasztalatainkat a szórakoztatóelektronika terén. A fogyasztók ezen túl képesek lesznek a mobilitás előnyeit kihasználni ezen a téren is, hiszen a videónk vagy DVD-nk összecsatlakoztatása a telefonunkkal éppoly egyszerű lesz, mint a TV-vel vagy kamerával való összecsatlakozás. Úgy gondoljuk, hogy a mobilok ezen felhasználása igen népszerű lesz a vásárlóink körében”, mondta el Yoshiaki Kushiki, a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.-től.

A cél természetesen az, hogy az együttműködésből megszülető szabványt az összes kompetens cégnek biztosítsák, hogy azok is beszállhassanak később a fejlesztésbe/gyártásba. A Matsushita és a Nokia hóssztávú tervei között az szerepel, hogy az új szabvány segítségével a kapcsolódás a különféle hálózatokhoz zökkenőmentes lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés