Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszületett az első, kellően kicsi és kellően olcsó GPS chip

Kütyük

Megszületett az első, kellően kicsi és kellően olcsó GPS chip

Ezen eszköz már elfogadható paraméterekkel rendelkezik ahhoz, hogy a tömeggyártású mobilokba és notebook-okba is beépíthető legyen.

Az új eszköz, melyet a Motorola fejlesztett, mindössze 49 mm2 méretű, ami megközelítőleg fele akkora mint egy Pentium 4-es processzor. Az ára még a méreténél is lenyűgözőbb, hiszen nagytételben mindössze 10 dollárt, körülbelül 2.500 Ft-ot kell érte fizetni. A jelenleg elérhető, hasonló paraméterekkel rendelkező modulok jellemzően négyszeres áron, azaz 40 dollár körül elérhetők.

Mint korábban beszámoltunk róla, egyre inkább igény, hogy a segélyvonalak hívásakor a központ kellő pontossággal tudja a telefonáló pozícióját, attól függetlenül, hogy a szóbeli definiálás mennyire volt használható. Feltehetően először ezek a rendszerek fogják kihasználni ezen chip szolgáltatásait, de természetesen az idő előrehaladtával egyre többen (reklámcégek, stb.) fogják felismerni a rendszer előnyeit.

Az első mintadarabokat a cég november körül fogja szállítani. A tömeggyártás előreláthatólag csak a jövő év harmadik negyedévében fog beindulni.

Ugyan a fogyasztás már jelen pillanatban is kiemelkedően alacsony, a cég megállapodást kötött az IBM-mel, miszerint a chipeket az új, SiGe technológiával fogják gyártani, így a fogyasztás még lejjebb fog esni. Ez jelentősen segíti majd az energiafogyasztás-kritikus (mobiltelefonok, PDA-k, stb.) eszközökbe való integrálást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés