Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videoküldés telefonról: már valóság!

Kütyük

Videoküldés telefonról: már valóság!

A német T-Mobile alighogy elindította az MMS szolgáltatását, bejelentette a telefonos videóküldés. Ráadásul a szoftver ingyenesen letölthető!

A T-Mobile ezzel az első olyan európai szolgáltató, aki biztosítja ezt a lehetőséget az előfizetőinek. Egyelőre csak a Nokia 7650-es telefonon elérhető a szolgáltatás, de várható, hogy más „okostelefont” is bevon a cég.

A videóküldő szoftver segítségével maximum 95 Kb-os videó-állományokkal dolgozhatunk. Ami külön érdekes a rendszerben, hogy mind szöveg, mint hang csatolható a videóhoz, így gyakorlatilag teljes MMS funkcionalitást lehet elérni. Ahhoz, hogy a fogadó le tudja játszani a kapott állományt, a célgépen telepítve kell lennie a speciális codec-nek (mpeg4 formátumban jön a klip).

Ahhoz, hogy elkezdhessük használni a rendszert, fel kell telepíteni ezt a speciális szoftvert a telefonra. A szoftvert ugyan rendelni kell e-mail-ben a T-Mobile-tól, de ingyenes, Pusztán az e-mail címünket kell kitölteni, és (viszonylag sok várakozás után) megkapjuk a rendszert. A szoftvert ugyan az a finn Hantro cég készítette, aki a Nokia 3650-esbe írta a kamera kezelő platformot.

Ugyan csak 95 Kb-nyi lehet a videó, amennyiben kevés mozgást szeretnénk rögzíteni, ez megfelelő lehet egy használhatóan hosszú, arcról készített videoüzenetnek.

A szoftver ugyan németül van, kellően egyszerű felépítésű ahhoz, hogy egy, némettel hadilábon álló felhasználó is elboldoguljon vele. Érdemes kipróbálni! A Symbian rendszert igénylő szoftvert a Nokia 7650-re IrDA-n, vagy Bluetooth-on keresztül lehet könnyen feltölteni. Ekkor a telefon egy megerősítést kér az installációról, és máris lehet használni a frissen telepített programot.

Első nekifutásra úgy tűnik, hogy az elkészült videókat csak e-mail-ben lehet elküldeni. Amennyiben másnak van másmilyen tapasztalata, örömmel vesszük, illetve ha esetleg van lehetősége valakinek kipróbálni két 7650-essel a szoftver, szintén kíváncsiak lennénk a tapasztalatokra!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés